A leader is wanted (Greek)

Αναζητείται ηγέτης!

Όχι! Το θέμα δεν είναι πολιτικό! Δε θα μιλήσω για πολιτικούς ηγέτες, όσο κι αν ο τίτλος παραπέμπει σε αυτό. Αναζητούνται ηγέτες σήμερα και σε εργασιακό επίπεδο, οι οποίοι θα καλεστούν να αντέξουν άσχημες συνθήκες, να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν, να στηρίξουν και να επιβάλουν αν χρειαστεί. Για τέτοιους ηγέτες θα μιλήσουμε, που θα πρέπει στις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε να γίνονται πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση και όχι στοιχεία χλευασμού και απαξίωσης. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Γεννιέσαι ή γίνεσαι ηγέτης;
Το πιο πάνω ερώτημα έχει πολλές φορές μείνει αναπάντητο και αποτελεί θέμα σχολιασμού για διάφορους ερευνητές. Για να γίνεις διευθυντής τα πράγματα είναι ίσως πιο απλά. Από η μια τα ακαδημαϊκά προσόντα και από την άλλη η εμπειρία και οι γνώσεις μπορούν να σε οδηγήσουν μια μέρα σε κάποια διευθυντική καρέκλα. Απ’ εκεί και πέρα ο ρόλος του ηγέτη από εκείνη την καρέκλα δεν είναι τόσο απλός.
Για το συχνό ερώτημα που αναφέραμε πιο πάνω έχουν ψάξει πολλοί ερευνητές. Υπάρχουν διάφορες σχολές σκέψεις. Άλλες πιστεύουν ότι πολύ απλά το να είσαι ηγέτης το φέρνεις μαζί σου με τη γέννηση, άλλες ότι μπορείς να το διδαχτείς άλλες λένε ότι είναι ένας συνδυασμός των δυο. Ίσως η δική μου άποψη είναι κάπου στη μέση. Πόσες φορές έχετε δει ένα παιδί στο δημοτικό σχολείο να ακολουθείται πιστά από άλλα παιδιά σε ότι κάνει και να μην καταλαβαίνετε ακριβώς τον τρόπο που το καταφέρνει; Είναι αυτό το παιδί ηγέτης; Αν αυτό το παιδί δε ζήσει στις ιδανικές συνθήκες που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει σωστά την ικανότητα αυτή μήπως θα καταφέρει να γίνει ένας σωστός ηγέτης;

Τι απαιτείται από ένα ηγέτη σήμερα;
Στις επιχειρήσεις σήμερα, ο ρόλος του ηγέτη είναι πολύπλευρος. Καταρχήν πρωταρχικό ρόλο έχει το να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Δίνεις έμπνευση με τις δικές σου πράξεις, δείχνεις τον τρόπο που θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα, εσύ ο ίδιος πρώτα από όλους. Αν θέλει κάποιος να βρίσκεται σε μια ηγετική θέση θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ψάξει και να παρατηρήσει τις δικές του πράξεις πριν να προσπαθήσει να βοηθήσει άλλους. Άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι ο καθρέφτης θα σου δώσει ότι εσύ του δείξεις. Μήπως εδώ σταματούμε για να αναλογιστούμε λίγο;
Ο ρόλος του ηγέτη δε σταματά εδώ. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ θα πρέπει να μπορεί να καθοδηγήσει και ίσως πολλές φορές να υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση. Σε περιόδους όπου θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μιας επιχείρησης ο ηγέτης καλείτε να πάρει τη σωστή απόφαση αλλά και να τηρήσει τη σωστή στάση απέναντι στην απόφαση αυτή. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κερδίσει το θαυμασμό και την εκτίμηση των υπολοίπων και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να τους οδηγήσει στο σωστό δρόμο. Δυστυχώς στις μέρες μας οι αποφάσεις που παίρνονται βιαστικά και επιπόλαια οδηγούν σε λανθασμένες απόψεις και ο ηγέτης βρίσκεται σε δύσκολη θέση ως προς την υλοποίηση τους. Έτσι, θα πρέπει να μπορεί να παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις αλλά να τις μεταδίδει και με το σωστό τρόπο. Το να παίρνει προληπτικά μέτρα κάποιος είναι η σωστή τακτική.
Τέλος, ο ηγέτης λειτουργεί και ως παρακινητής και σύμβουλος πολλές φορές. Το να παρακινήσεις κάποιο άτομο απαιτεί ικανότητες. Άλλοι προσπαθούν να παρακινήσουν με εκφοβισμό και άλλοι προτιμούν την επιβράβευση. Κανένα από τα δυο δεν εγγυάται αποτελέσματα αλλά ίσως το να προσπαθήσεις με πιο θετικό τρόπο θα έχει και τα πιο μακροπρόθεσμα. Η σωστή και συγκεκριμένη επιβράβευση φέρνει πολλές φορές στην επιφάνεια κρυμμένες ικανότητες ανθρώπων.

Είμαι σωστός ηγέτης;
Αυτό το ερώτημα θα το αφήσω στην κρίση του καθενός και στα δικά σας βιώματα. Διαβάσατε σε γενικές γραμμές τι απαιτείται από ένα ηγέτη. Σίγουρα θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες ολόκληρες αλλά το ερώτημα μπορεί ακόμα να παρέμεινε αναπάντητο. Το αν είναι κάποιος καλός ηγέτης ή όχι δεν είναι μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Μπορείς όμως να διαβάσεις την απάντηση στα μάτια εκείνων που προσπαθείς να εμπνεύσεις. Μπορείς να ακούσεις την απάντηση στα λόγια τους και να τη δεις στις πράξεις τους. Αν κάποιος ηγέτης κρίνει μια πράξη ή μια ενέργεια κάποιου ατόμου λανθασμένη θα πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του και να αναρωτηθεί. Μήπως κάπου μέσα σ’ εκείνη την ενέργεια βρίσκεται ένα δικό μου λάθος; Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ασπασία Σιμιλλίδου – Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων