Advertising during challenging times (Greek)

Διαφήμιση εν καιρώ κρίσης;;;

Προσπαθώντας να μειώσουν τα κόστα σε μια επιχείρηση πολλοί διευθυντές αποφασίζουν να αναθεωρήσουν τις κινήσεις τους όσο αφορά τη διαφήμιση. Λίγο οι μειωμένες πωλήσεις, λίγο ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον, οδηγούν στο να μειώσετε ή ακόμα και να σταματήσετε τη διαφήμιση της εταιρίας σας. Αυτό βοηθά ή χειροτερεύει την κατάσταση;
Ας δούμε κάποιες αλήθειες που πολύ συχνά ξεχνούμε ή θέλουμε να ξεχάσουμε.

Αλήθεια πρώτη: Αν δεν είμαστε ‘ορατοί’ στην αγορά τότε θα μας ξεχάσει.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός που ο πελάτης πολύ απλά περνάει στον επόμενο;

Αλήθεια δεύτερη: Η διαφήμιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωστοποιήσετε κάποιο νέο προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρετε στο αγοραστικό σας κοινό.
Πολύ πιθανό να μην υπάρχει διαφωνία στα προηγούμενα δυο σημεία. Υπάρχει όμως και ένας μύθος όσο αφορά τη διαφήμιση τον οποίο θα πρέπει να ξεπεράσετε για να μπορέσετε να προχωρήσετε σε νέες, καινοτόμες ιδέες όσο αφορά το θέμα αυτό. Ο μύθος που επικρατεί συνήθως είναι ότι:

Για να μπορείς να διαφημιστείς σωστά θα πρέπει να ξοδέψεις αρκετά χρήματα…
Το πιο πάνω σημείο είναι αυτό που θα πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας. Γιατί; Θα δούμε πιο κάτω ένα τρόπο με τον οποίο θα βγείτε από πολλά αδιέξοδα.

Πώς θα διαφημίσω λοιπόν;
Μπορεί να το έχετε ακούσει συχνά αλλά η πιο καλή διαφήμιση είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα. Οι ευχαριστημένοι πελάτες είναι καλοί πρεσβευτές για ‘σας και την εταιρία σας και το καλύτερο; Σας κάνουν διαφήμιση εντελώς δωρεάν! Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται. Για να έχετε ευχαριστημένους πελάτες οι οποίοι όχι μόνο θα επιστρέψουν αλλά και θα σας διαφημίσουν δωρεάν θα πρέπει να σκεφτείτε και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ευχαρίστηση αυτή. Οι δικοί σας εσωτερικοί πελάτες, οι υπάλληλοι σας είναι η εικόνα της εταιρίας σας είτε πωλείτε προϊόντα είτε υπηρεσίες. Ειδικά αν είστε στον τομέα των υπηρεσιών η δυναμική τους είναι ακόμη περισσότερη. Μήπως τελικά όλα εξαρτώνται το ένα από το άλλο;
Σε περιόδους κρίσης, το τι κάνει ο καθένας είναι να προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί, να ξοδέψει λιγότερα και να κάνει όσο πιο σίγουρο μπορεί το μέλλον μιας επιχείρησης. Ξεχνάμε όμως κάποιες φορές πως το ανθρώπινο δυναμικό είναι και παραμένει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην εταιρία. Μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές, να σας υποστηρίξουν και να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Λοιπόν; Διαφήμιση εν καιρώ κρίσης;
Ναι! Υπάρχει τρόπος όπως έχετε δει. Αφήστε τους πελάτες σας να κάνουν τη δουλειά για ‘σας. Μην ξεχνάτε όμως να φροντίζετε, να εκτιμάτε και να αναπτύσσετε τους ανθρώπους σας, αυτούς που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. 

Ασπασία Σιμιλλίδου – Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων