After the promotion....what? (Greek)

Μετά την προαγωγή …τι;.

«Μετά τα συγχαρητήρια, άρχισαν τα προβλήματα», «Δεν εκτελούν τις οδηγίες μου», «δεν  καταλαβαίνει πως πλέον εγώ είμαι ο διευθυντής . Διαβάζοντας τα πιο πάνω, κάποιοι ίσως χαμογελάσατε ενθυμούμενοι τις πρώτες σας ημέρες μετά την προαγωγή, ίσως  κάποιοι τα συνδέσετε  με όσα περνάτε τώρα. Επίσης είμαι σίγουρη ότι υπήρχαν και ακόμα υπάρχουν στιγμές που νιώθετε πως ότι και αν κάνετε δεν θα επιτύχετε. Ε λοιπόν, ΟΧΙ. Την προαγωγή την πήρατε με το σπαθί σας και θα επιτύχετε, θέλει κόπο αλλά περισσότερο, θέλει τρόπο.

  • Παραδεχτείτε πως δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα.  Η δουλειά ενός διευθυντή δεν είναι να τα κάνει όλα. Αναθέστε εργασίες, δώστε στους ανθρώπους σας καθοδήγηση και πόρους για να δουλέψουν σε κάποιες εργασίες που κάνετε εσείς μέχρι τώρα,  δώστε  υπευθυνότητα διατηρώντας την ευθύνη. Αποφύγετε να επιβάλλετε λύσεις όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά σας με ερωτήσεις, ενθαρρύνετε τους να έρχονται κοντά σας με λύσεις.

  • Αποφύγετε τις διαταγές. Οι άνθρωποι εργάζονται μαζί σας, υπό την εποπτεία σας όχι κάτω από το μαστίγιο σας. Επικοινωνήστε το όραμα και τις αξίες του οργανισμού στους ανθρώπους σας και εκπαιδεύσετε τους να εργάζονται με γνώμονα του τι θα φέρει τον οργανισμό πιο κοντά σε αυτά;  έτσι θα ξέρουν ότι οι προσπάθειες τους έχουν σημασία και μετρούν.

  • Πάρτε και δώστε την πληροφόρηση εγκαίρως.  Από εσάς εξαρτάται ποια θα είναι η κουλτούρα της ομάδας σε αυτό τον τομέα. Κλεισμένος  στο γραφείο σας δεν θα μαθαίνετε τίποτα παρά μόνο όταν θα είναι πολύ αργά. Μιλήστε με τον κόσμο σας, κυκλοφορήστε ανάμεσα τους, ρωτήστε τους πως είναι, ακούστε τους όταν μιλούν με πελάτες. Επίσης, κρατήστε επαφή με πελάτες και προμηθευτές σας για να μην  χάνονται  πληροφορίες. Και αφού αναφέρεστε και εσείς σε κάποιον άλλον, προωθήστε του  τις απαραίτητες πληροφορίες.

  • Αποτελείτε το παράδειγμα. Αν δεν θέλετε να είσαστε το παράδειγμα προς αποφυγή, κατανοήστε ότι απαιτείται  να στέλνετε τα σωστά μηνύματα στην ομάδα σας. Μιλήστε καθαρά και με ειλικρίνεια. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν ότι λέτε διότι είναι πολύ εύκολο τα λεγόμενα σας να παρερμηνευτούν. Χρησιμοποιήστε την γλώσσα του σώματος σας και μέσω ιστοριών και εμπειριών στείλετε τα μηνύματα που θέλετε.

Τέλος, θυμηθείτε πως η θέση σας δεν σας κάνει τον καλύτερο ή τον ικανότερο άνθρωπο. Δεν είστε μόνο διευθυντές αλλά και άνθρωποι που κάνουν λάθη, λάθη που θα συνεχίσετε να κάνετε και οι άνθρωποι γύρω σας θα έχουν γνώμη τόσο για αυτά όσο και για άλλα. Το σημαντικό εδώ είναι να παραμένετε απλοί και να επιβραβεύετε την ομάδα σας διότι στο τέλος της ημέρας, αυτή η ομάδα είναι που σας κάνει να φαίνεστε καλοί και άξιοι ηγέτες.

Μαρίνα Ξενοφώντος Μιχάηλου
Διευθύντρια Προγραμμάτων