Be careful who you introduce yourselves to... (Greek)

Προσέξτε τις…γνωριμίες σας

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο είναι ο τρόπος επικοινωνίας του 21ου αιώνα. Αυτό είναι, όμως, καλό ή χάνεται τελείως η προσωπική επαφή μεταξύ των ανθρώπων; Υπάρχουν πολλά οφέλη από την επικοινωνία μέσω διαδικτύου. Για τις εταιρείες είναι η προβολή και η προώθηση τους. Σε πολλές διεθνείς επιχειρήσεις χρησιμοποιείται ως τρόπος επικοινωνίας των υπαλλήλων. Επίσης, γίνεται αφορμή και τρόπος για κατανόηση κάποιων θεμάτων. Υπάρχουν, όμως, και προσωπικά οφέλη. Ανοίγονται οι γραμμές επικοινωνίας, αποτελεί εύκολο τρόπο αίτησης για εργασία, για ενημέρωση αναφορικά με αλλαγές και διαδικασίες ή για γνωριμία με άτομα που έχουν τα ίδια μ’ εμάς ενδιαφέροντα.

Συστηθείτε
Η πρώτη κίνηση, που πρέπει να κάνει κάποιος προτού γίνει μέλος σε μια από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είναι να φτιάξει το προφίλ του. Εάν θα προχωρήσετε σε αυτό, τότε βάλτε μια καθαρή φωτογραφία, το όνομα και το επίθετο σας. Όπως κάνετε, δηλαδή, όταν γνωρίζετε κάποιον από κοντά και προχωράτε στις ανάλογες συστάσεις. Αποφύγετε τα πολύ προσωπικά στοιχεία, όπως που μένετε, που εργάζεστε και τα συναφή. Εσείς μπορεί να είστε ειλικρινείς στις προϋποθέσεις σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και για τους άλλους.

Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι η γνωριμία μέσω διαδικτύου είναι πιο επικίνδυνη από την προσωπική. Απλώς, όπως όταν γνωρίζουμε κάποιον προσωπικά είμαστε επιφυλακτικοί στην αρχή, έτσι και μέσω διαδικτύου.

Πρέπει να σκεφτούμε διπλά προτού βάλουμε οποιεσδήποτε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Ό,τι εισάγουμε είναι πλέον δημόσιο.
Να χρησιμοποιούμε την κοινή λογική, να θυμόμαστε τι είναι σωστό και τι λάθος και να ακούμε «τη φωνή» που όλοι έχουμε μέσα μας.

Bianca Allery
Διευθύντρια Πελατειακών Σχέσεων