Communication: one word with a huge meaning

Επικοινωνία: Μια λέξη με μεγάλο νόημα

Η επικοινωνία σε οποιοδήποτε επίπεδο, εργασιακό ή προσωπικό έχει διάφορες προκλήσεις. Το πώς θα επικοινωνήσουμε ένα μήνυμα μπορεί πολλές φορές να αλλάξει ολόκληρη την έννοια του, να το κάνει από θετικό σε αρνητικό ή να το κάνει εντελώς ακατανόητο.  Πόσες φορές προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με κάποιο άλλο άτομο και στο τέλος της συζήτησης να νιώθετε ακόμη ένα μεγάλο κενό; Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά από την άλλη ούτε και όσο δύσκολο το κάνουμε να φαίνεται. Φτάνει να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά χρειάζεται να κάνουμε εμείς για καλύτερη επικοινωνία.

Δεν άκουσα! Ναι, κάποιες φορές μέσα από την πίεση και το άγχος της δουλειάς απλά δεν ακούμε. Μια τόσο υπέροχη ανθρώπινη αίσθηση που τη χρησιμοποιούμε πολύ λανθασμένα. Το να ακούμε το συνομιλητή μας είναι αυτό που θα τον βοηθήσει να μας εμπιστευτεί περισσότερο. Αν στην επικοινωνία ακούς περισσότερο από το πόσο μιλάς τότε κερδίζεις περισσότερο σεβασμό και αξιοπιστία. Επίσης, το να ακούσεις για να κατανοήσεις τη θέση του συνομιλητή σου θα σε βοηθήσει στο να βρείτε μαζί μια λύση που αρμόζει και στους δυο. Στις επαγγελματικές σχέσεις, η έλλειψη αποτελεσματικής ακρόασης είναι πολλές φορές εκείνο που σας οδηγεί σε παρεξηγήσεις και λανθασμένους χειρισμούς καταστάσεων.

Ήθος – Πάθος – Λόγος. Ο Αριστοτέλης είπε ότι για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις σωστά με τους ανθρώπους και να τους πείσεις για κάτι ή ακόμη περισσότερο να τους παρακινήσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις τρεις πιο πάνω λέξεις. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ χρειαζόμαστε τις λέξεις αυτές καθημερινά για πολλούς λόγους. Για να πείσετε τους πελάτες σας να αγοράσουν από εσάς. Για να παρακινήσετε το προσωπικό σας να εργαστεί με περισσότερο πάθος και να αποδώσει καλύτερα. Ακόμη και για να διορθώσετε ή να αναπτύξετε καλύτερες προσωπικές σχέσεις. Τι όμως εννοούσε ο Αριστοτέλης με τους πιο πάνω όρους και πώς εμείς τους χρησιμοποιούμε σήμερα;

Η έννοια της λέξης Ήθος είναι σημαντική στην επικοινωνία. Ο καθένας θα πρέπει να είναι ο ίδιος αξιόπιστος σαν χαρακτήρας για να μπορούν οι άλλοι να τον ακούσουν και ακόμη περισσότερο να τον εμπιστευτούν. Πώς θα αγοράσει κάποιος από εσάς αν δεν νιώθει ότι είστε αρκετά αξιόπιστοι; Πώς θα παρακινήσετε άλλους αν οι δικές σας πράξεις παραπέμπουν στο αντίθετο; Θα πρέπει, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα να δουλέψετε στο δικό σας Ήθος.

Προχωρούμε στη δεύτερη έννοια, αυτή της λέξης Πάθος. Για να μπορέσει κάποιος να σας δείξει εμπιστοσύνη και να σας ακολουθήσει θα πρέπει να μπορέστε να του αποδείξετε ότι κατανοείτε τα δικά του συναισθήματα. Αν κάποιος νιώσει ότι τα δικά του συναισθήματα δεν είναι σημαντικά για εσάς τότε το πιο πιθανό δε θα σας ακούσει και η επικοινωνία θα γίνει πιο δύσκολη. Οπότε όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, για να μπορέσετε να κατανοήσετε τα συναισθήματα των άλλων θα πρέπει πρώτα να ακούσετε αποτελεσματικά αυτά που λένε.

Προχωρώντας στο Λόγο, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να βασίζει το δικό του λόγο σε στοιχεία. Να μπορεί να στηρίξει αυτά που λέει σε δεδομένα και να μη βλέπει τα πράγματα μέσα από τα δικά του μάτια και μόνο. Ο καθένας μας έχει τη δική του λογική και τη δική του οπτική γωνιά από την οποία βλέπει τα πράγματα, τα αντιλαμβάνεται και τα επεξεργάζεται. Κάποιος όμως ο οποίος θέλει να επικοινωνήσει καλύτερα με τους άλλους τότε χρειάζεται να μάθει να μιλά μέσα από δεδομένα και παραδείγματα που μπορούν οι άλλοι να αντιληφθούν καλύτερα. Τα όσα λέμε πρέπει να βασίζονται περισσότερο στη λογική.

Χρησιμοποιώντας τα πιο πάνω ο καθένας θα καταφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό να επικοινωνήσει με τους άλλους. Αν θέλετε να πείσετε, να παρακινήσετε και να έχετε μια πιο σωστή επικοινωνία τότε δουλέψτε πρώτα με τον εαυτό σας και μετά με τους άλλους. Η ανταμοιβή θα είναι μεγάλη!

Ασπασία Σιμιλλίδου - Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων