Differentiation, our competitive advantage (Greek)

Διαφοροποίηση, το καλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η ώρα έχει περάσει και σήμερα νιώθετε πως δεν έχετε κάνει και πολλά πράγματα. Ασχοληθήκατε με μικροπράγματα, ξοδέψατε πάνω τους αρκετή ώρα αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Οι πωλήσεις είναι ακόμη πεσμένες και το αποτέλεσμα δε φτάνει το αναμενόμενο ότι κι αν κάνετε. Μήπως είναι ένα σενάριο το οποίο συναντάτε συχνά; Τι φταίει;

Η πρώτη αντίδραση

Το πιο πιθανό είναι ότι φταίνε οι υπάλληλοι και το ότι η παραγωγικότητα αυτό τον καιρό είναι πεσμένη. Δε δουλεύουν αρκετά και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Σωστά μέχρι εδώ; Καλείτε μια συνάντηση και τους τα λέτε. Το αποτέλεσμα; Μήπως τελικά δεν ψάχνουμε την πηγή του κακού αλλά καταπιανόμαστε με την επιφάνεια και μόνο;

Πού να ψάξω το πρόβλημα;

Υπάρχουν δυο τρόποι να ψάξουμε λύσεις σε ένα πρόβλημα. Ο πρώτος είναι να ψάχνουμε τα πράγματα πάνω στα οποία δεν έχουμε επιρροή (βλέπε κρίση, μειωμένος τουρισμός, φοβισμένοι καταναλωτές, κτλ) και να αφοσιωνόμαστε πάνω τους. Τι γίνεται σε αυτό το σημείο; Απολύτως τίποτα. Μπαίνετε απλά στο ‘δεν μπορώ να κάνω τίποτα’ και μένετε εκεί αιχμάλωτοι.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να ψάξετε το τι μπορείτε να κάνετε εσείς προσωπικά αλλά και σαν εταιρία ούτως ώστε να διαφοροποιηθείτε. Να αποκτήσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο θα σας βοηθήσει με ότι έχετε μπροστά σας να τα πάτε καλύτερα.

Πώς;

Να ψάξετε το τι κάνει ο συναγωνισμός, τι προσφέρει, πώς αντιδρά στις καταστάσεις. Τι είναι εκείνο που μπορεί να οδηγήσει τους πελάτες που θέλουν να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας και να τους φέρει σ’ εσάς;
Ρωτήστε τους πελάτες σας για το τι θα ήθελαν εκείνοι. Κάντε μια έρευνα πελατών είτε αυτοί είναι υφιστάμενοι πελάτες είτε είναι το κοινό στο οποίο στοχεύετε. Καμιά πηγή δεν είναι καλύτερη από αυτό.
Η αγορά έχει αλλάξει θα μου πείτε. Δεν αγοράζουν πλέον όπως πριν και οι δικαιολογίες που αναφέραμε πιο πάνω βγαίνουν και πάλι στην επιφάνια. Αντιστρέψτε τη σκέψη αυτή και αναρωτηθείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για να ικανοποιήσετε τα νέα δεδομένα.
Μην καταναλώνεστε σε άσκοπες συζητήσεις για το ποιος φταίει και γιατί. Μην καταναλώνεστε στο να βάζετε μαχαιριές στο προσωπικό σας για το ότι δεν εργάζεται αρκετά. Νιώστε ενέργεια και ενθουσιασμό αλλά και θέληση για να ασχοληθείτε με όσα έχετε τον έλεγχο πάνω τους και μπορείτε να κάνετε κάτι. Τότε το προσωπικό σας θα πάρει ενέργεια από εσάς και θα δημιουργήσουν και αυτοί με τη σειρά τους αυτό το οποίο είναι τόσο πολυσυζητημένο και τόσο ξεχασμένο. Το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.
Στην επόμενη λοιπόν συνάντηση που θα έχετε με το προσωπικό σας μη μιλήσετε για προβλήματα αλλά για λύσεις. Δώστε τους την ευκαιρία να σας πουν τι θα μπορούσε να σας διαφοροποιήσει. Δοκιμάστε το και ίσως τα αποτελέσματα να είναι πολύ καλύτερα από ότι περιμένατε.

Ασπασία Σιμιλλίδου - Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων