Factors that affect trust in the workplace (Greek)

Οι εχθροί της εμπιστοσύνης στο χώρο εργασίας

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση ‘Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα εδώ μέσα’; Αρκετές φορές μέσα στο χώρο εργασίας μήπως; Τι συμβαίνει και χάνεται η εμπιστοσύνη απέναντι στους συναδέλφους, στους εργοδότες και στην ίδια την εταιρία;

Τα λάθη…
Πολλές φορές γίνονται κάποια λάθη τα οποία μπορεί να μετατραπούν σε εχθρούς της εμπιστοσύνης. Ένα από αυτά και ίσως το σημαντικότερο είναι οι υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται. Αν κάποιος νιώσει ότι τα όσα του είχαν υποσχεθεί ή τα όσα ανέμενε απλά έχουν μείνει στο ράφι με τα αζήτητα τότε αυτό θα τον κάνει να χάσει την εμπιστοσύνη στους ανωτέρους του αλλά το πιο πιθανό και στην ίδια την εταιρία.
Ένα άλλο σημαντικό λάθος είναι το να προδοθεί η εμπιστοσύνη που μπορεί να έχεις δείξει σε ανωτέρους ή σε συναδέλφους. Μια νέα ιδέα που τους είχες εμπιστευτεί και τη χρησιμοποίησαν ή την παρουσίασαν σα δική τους. Κάτι που ένιωσες ότι ήθελες να μοιραστείς με κάποιο και ξαφνικά έγινε το κέντρο των συζητήσεων πολλών άλλων.
Σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να έρθει ακόμη και μέσα από κακή διαχείριση διαφόρων καταστάσεων, έλλειψη ειλικρίνειας ανωτέρων και υπολοίπων συναδέλφων, ανατροφοδότηση που δε δίνεται σωστά ή δε στηρίζεται σε δεδομένα. Άλλες φορές οι αποφάσεις δεν παίρνονται με αξιοκρατικό τρόπο ή υπάρχουν πράγματα τα οποία φαίνονται να ευνοούν κάποιους κι έτσι να υπάρχουν διακρίσεις. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν σίγουροι εχθροί της εμπιστοσύνης μέσα στην εργασία και φυσικά να φέρουν αρνητικά επακόλουθα.

Ποιά είναι αυτά τα επακόλουθα;
Η έλλειψη εμπιστοσύνης μέσα σε ένα οργανισμό μπορεί να επιφέρει αρκετά και σοβαρά επακόλουθα. Ένα από αυτά είναι ότι τα άτομα δεν μπορούν να δουλέψουν αρμονικά μεταξύ τους και τότε δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα. Αυτό αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να μοιράζονται ιδέες και απόψεις ή ακόμη και γνώσεις ο ένας με τον άλλο. Αν από την άλλη το θέμα εμπιστοσύνης έχει χαθεί προς τους ανωτέρους και στην εταιρία τότε ο εργαζόμενος κάνει απλά τη δουλειά του στο ελάχιστο και δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε περισσότερο. Έτσι έρχεται ως επακόλουθο και η μείωση της παραγωγικότητας αλλά και η αύξηση του στρες. Το αίσθημα του φόβου είναι ένα ακόμη σημείο και όλα αυτά μαζί μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν στην καταστροφή μιας επιχείρησης.

Αλλαγή σκηνικού.
Δείξτε στους ανθρώπους ότι μπορούν να εμπιστευθούν με το να μετατρέψετε τα λάθη που γίνονται και έχουμε αναφέρει πιο πάνω. Τηρείτε στο μέγιστο τις υποσχέσεις και δείξτε εχεμύθεια όπου χρειάζεται. Γίνεται μια δυνατή ομάδα η οποία αντέχει στις κρίσεις και καταφέρνει να μετατρέψει τα θετικά σε αρνητικά. Μην αφήσετε τους εχθρούς της εμπιστοσύνης να μπουν ανάμεσά σας.

Ασπασία Σιμιλλίδου Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων