Increasing productivity (Greek)

Η συνταγή για… αύξηση παραγωγικότητας

Αν πιστεύετε ότι το πόσο παραγωγικός είναι ένας υπάλληλος είναι σημαντικό στην επίτευξη των στόχων που μπορεί να έχει μια εταιρία τότε θα σας πω ότι έχετε απόλυτο δίκαιο. Αν πάλι πιστεύετε ότι η παραγωγικότητα κάποιου εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, τότε επιτρέψτε μου με όλο το σεβασμό να σας διαψεύσω. Διαβάστε τα ακόλουθα επιχειρήματα.
  • Ένας υπάλληλος κάνει τη δουλειά του όπως πιστεύει ο ίδιος ότι θα έπρεπε να την κάνει. Αν δεν του δοθεί σωστή ανατροφοδότηση η οποία θα έχει σκοπό τη βελτίωση του, τότε απλά θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Άρα, αύξηση παραγωγικότητας = σωστή ανατροφοδότηση. Ένα το κρατούμενο!
  • Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποια προσόντα και τις απαραίτητες γνώσεις που θα τον βοηθήσουν να κάνει τη δουλειά του σωστά. Αυτές οι γνώσεις μπορούν να γίνουν περισσότερες μέσα από τη συνεχή μάθηση και την εκπαίδευση πάνω σε διάφορα θέματα. Με το να μαθαίνει περισσότερα πράγματα ένας υπάλληλος, είτε τεχνικά θέματα είτε θέματα που θα τον βοηθήσουν γενικότερα στην προσωπική του ανάπτυξη, τότε σίγουρα αυτό θα βοηθήσει στην παραγωγικότητα. Μήπως αυτό συνδέεται και με κάτι άλλο;
  • Ναι! Το να βοηθάς τους ανθρώπους σε ένα οργανισμό να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους, αυτό τους κάνει να αισθάνονται πιο σημαντικοί και να νιώθουν περισσότερο πάθος και αγάπη για την εργασία τους. Νιώθουν ότι τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες εκτός από το μισθό στο τέλος του μήνα! Αυτό φυσικά έχει ως επακόλουθο την αύξηση της παραγωγικότητας αφού είναι γνωστό ότι όσο καλύτερα νιώθει ο άνθρωπος τόσο περισσότερο θα θέλει να προσφέρει. Τελικά είναι μια συνεχής αλυσίδα;
  • Μάλλον έτσι είναι τα πράγματα. Αν κάποιος νιώθει ότι αναπτύσσεται μέσα σε μια εταιρία τότε δημιουργείται η αφοσίωση και φυσικά εδώ δε χρειάζεται ερώτημα! Η παραγωγικότητα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την αφοσίωση και όσο πιο πιστό είναι ένα άτομο στην εταιρία όπου εργάζεται τόσο θα αυξάνεται και η παραγωγικότητα του.
Υπάρχει η σωστή συνταγή;
Τίποτα δεν είναι γραμμένο και καθορισμένο και τίποτα δεν εγγυάται 100% επιτυχία. Τα πιο πάνω μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεκινήσει μια σωστή διαδικασία. Στις μέρες μας χρειάζεται να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα. Οι φετινοί στόχοι έχουν τεθεί από τις περισσότερες εταιρίες τόσο σε εταιρικό όσο και σε ατομικό επίπεδο για τον καθένα. Το να βοηθηθεί ένα άτομο για να πετύχει τους στόχους του αυτό σίγουρα θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα και στην εταιρία αλλά και στον ίδιο. Αν ένας από τους στόχους σας είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα των υπαλλήλων σας τότε ας είναι αυτό το άρθρο η αρχή προς την υλοποίηση του στόχου αυτού.

Ασπασία Σιμιλλίδου – Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων