Increasing sales in "difficult times" (Greek)

Αύξηση πωλήσεων σε ‘δύσκολες εποχές’

‘Να αυξηθούν οι πωλήσεις μας;’ ‘Τέτοιες εποχές που ζούμε;’ ‘Αποκλείεται!’ Βγάλτε αυτό από το μυαλό σας τώρα. Βγάλτε το για να μπορέσετε να διαβάσετε με αισιοδοξία το άρθρο που ακολουθεί. Το βγάλατε; Πάμε λοιπόν.

Τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά σήμερα;
Όλα μα όλα θα πρέπει να αλλάξουν. Καταρχήν πρέπει αντιληφθούμε ότι όλοι μας, με κάποιο τρόπο, καθημερινά προσπαθούμε να κάνουμε μια πώληση. Μπορεί να μην είμαστε άμεσα πωλητές αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Πουλούμε τα προϊόντα μας, τις υπηρεσίες μας, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας.
Τι πρέπει να κατανοήσουμε; Ότι πολλές φορές έχουμε προσωπικούς δισταγμούς. Αυτό και μόνο μας εμποδίζει να πουλήσουμε. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Αν πουλώ έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή, ο κόσμος προσέχει τι ξοδεύει τότε θα εμφανίζομαι μπροστά στον υποψήφιο αγοραστή με αυτούς τους δισταγμούς. Θα τους δει; Βεβαίως! Αν μια στις δυο κουβέντες μας έχει μέσα τη λέξη «κρίση» αυτό φυσικά και θα επηρεάσει.

Η κάθε νίκη μας ξεκινά από το μυαλό μας.
Αν νιώθουμε ότι θα τα καταφέρουμε και αν πάνω απ’ όλα πιστεύουμε στο προϊόν ή υπηρεσία μας τότε πιο εύκολα θα προωθήσουμε. Ξεκινούμε πολλές φορές με αρνητικές σκέψεις και όλο αυτό επηρεάζει τη διαδικασία της πώλησης. Βεβαίως δε σας ζητώ να είστε ‘εκτός τόπου και χρόνου’. Απλά δείτε τα πράγματα πιο θετικά και ξεκινήστε διαδικασίες πώλησης μόνο αν νιώθετε εσείς έτοιμοι και αισιόδοξοι.

Σίγουρα για να κάνετε το πιο πάνω θα πρέπει να αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους. Άνθρωποι που γκρινιάζουν, ηττοπαθείς, άνθρωποι που βλέπουν συνέχεια την αρνητική πλευρά των πραγμάτων τότε είναι πολύ πιθανό να σας παρασύρουν. Διώξτε την αρνητική ενέργεια πριν να μπείτε στη διαδικασία πώλησης. Αν μπορείτε αποφεύγετε συζητήσεις που θα σας προκαλέσουν αρνητικότητα.

Μην κάνετε πιεστική πώληση.
Προσπαθήστε να μην πουλάτε αλλά να αφήνετε του πελάτες σας να αγοράσουν. Σας μπέρδεψα; Αυτό ίσως, όμως, να είναι και το πιο σημαντικό. Μην προσπαθείτε να πουλήσετε στους πελάτες σας αυτό το οποίο εσείς θα επιθυμούσατε να πουλήσετε. Αφήστε τους να αγοράσουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι ίδιοι. Σίγουρα θα σας εκτιμήσουν περισσότερο και θα επιστρέψουν σ’ εσάς. Αν όμως νιώσουν πίεση και αισθανθούν ότι αυτό που αγόρασαν δεν ήταν εκείνο που πραγματικά ήθελαν τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα σχηματίσουν μια άσχημη άποψη για ‘σας.

Δεχτείτε τις αλλαγές.
Σίγουρα όπως έχουμε πει και στη αρχή σήμερα τα πράγματα και οι καταστάσεις δεν κινούνται με τον ίδιο ρυθμό. Εκεί που με μια επίσκεψη μπορούσατε να επιτύχετε την πώληση τώρα μπορεί να χρειάζονται περισσότερες. Εκεί που γίνονταν όλα εύκολα τώρα χρειάζεται να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια. Ο καθένας μας θα πρέπει να βγει από τη ζώνη άνεσης και ασφάλειας και να μπει στη  ζώνη που θα πρέπει να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια για να επιτύχει κάποια αποτελέσματα.
Και ένα σημαντικό σημείο τελευταίο για όλους όσους θα επιχειρήσουν να πωλήσουν κάτι...
Νιώστε περήφανοι για τους εαυτούς σας και το τι είστε. Δείτε πρώτα θετικά εσάς και μετά όλα τα άλλα. Κάντε την πώληση για να νιώσετε περήφανοι που θα δείτε στα μάτια του αγοραστή ότι έκανε μια σωστή αγορά. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε. Δε σας χρυσώνω το χάπι. Δε ζούμε εύκολους καιρούς. Εκμεταλλευτείτε το για να καταξιωθείτε!
Κάντε την πώληση σωστά!

Ασπασία Σιμιλλίδου – Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων