Leadership to the highest standards - creating new markets with products of high value (Greek)

Ηγεσία - Στο ύψος των περιστάσεων

Δημιουργία καινούργιων αγορών με προϊόντα αυξημένης αξίας.

Οι οικονομικές κρίσεις δημιουργούν τις συνθήκες για να επιτευχθούν σημαντικά άλματα. Για παράδειγμα, τον καιρό που αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες η Apple καινοτόμησε με το i-pod, που ανάτρεψε την πορεία της εταιρίας. Εταιρίες που έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν, να προσαρμοστούν και να αξιοποιήσουν τα καινούργια δεδομένα, επιβιώνουν και δυναμώνουν. Οι υπόλοιπες αποτυγχάνουν και διαλύονται.

Η πρόκληση είναι να αυξηθεί η αξία ενός προϊόντος μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος για τον πελάτη. Αυτό ακριβώς έκανε το i-pod. Προσφέροντας ψηλότερη ποιότητα μουσικής με μια ευκολότερη χρήση και μεταφορά, με περισσότερες επιλογές (μέχρι και 1000 τραγούδια) και χαμηλότερη τιμή, πρόσφερε σημαντική αξία.  Η Tata στην Ινδία παράγει ένα λειτουργικό και πρακτικό αυτοκίνητο για $2,400. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ένα προϊόν ψηλής αξίας στην μισή τιμή του ανταγωνιστή.

Δημιουργώντας μια προσανατολισμένη ομάδα με γρήγορη δράση.

Χωρίς την υποστήριξη της ομάδας του  κανένας ηγέτης δεν μπορεί να προχωρήσει. Ωστόσο, το να τους πείσει να δεχτούν επώδυνες περικοπές και αλλαγές, αποτελεί μεγάλη πρόκληση και χρειάζεται πολλή επιδεξιότητα.

Η ύπαρξη ευθύνης, δέσμευσης και δράσης σε ατομικό επίπεδο είναι ένα διαφορετικό και πολύπλοκο θέμα. Ένας ικανός ηγέτης θα επαναπροσδιορίσει τις αρμοδιότητες και τις ικανότητες σε υψηλότερα επίπεδα, νέα πρότυπα και απάλειψη  απαρχαιωμένων συμπεριφορών. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται επικεντρωμένοι στις πωλήσεις, την επιχειρησιακή δράση και τη σταθερή παράδοση προϊόντος.

Ηγετικές Ικανότητες.

Ποιο κάτω παρατίθενται ορισμένες πρόσθετες ηγετικές ικανότητες, που είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν σε μια κρίση:

Αντιμετώπιση της πραγματικότητας

Ο ηγέτης πρέπει να γνωρίζει το τι συμβαίνει στην αγορά και στον οργανισμό του. Διακρίνοντας τις ευκαιρίες θα κάνει την πρόβλεψη του για το μέλλον, θέτοντας το όραμα μέσω του οποίου θα οδηγήσει τον οργανισμό στην ασφάλεια.  Η διατήρηση στενών επαφών με πελάτες, προμηθευτές, προσωπικό πωλήσεων και πρώτης γραμμής, θα του έχει δώσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τις πραγματικότητες του οργανισμού του. Η καθημερινή πρόσβαση στους βασικούς δείκτες απόδοσης, όπως το cash-flow και οι εισπράξεις οφειλών, είναι ουσιαστικής σημασίας.

Ορατή ηγεσία

Σε δύσκολες εποχές οικονομικής αβεβαιότητας τα κίνητρα μειώνονται. Ο ηγέτης πρέπει να ενεργοποιήσει ξανά τους ανθρώπους βγαίνοντας από το γραφείο του και επικοινωνώντας το όραμα και την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Ακεραιότητα

Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο σίγουροι, όταν ο ηγέτης μπορεί να μιλήσει για την πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσει. Τυχόν εσωτερικές αλλαγές, που πρέπει να γίνουν, είναι πολύ σημαντικό να λεχθούν ανοικτά και με ειλικρίνεια.

Συνεχής σχεδιασμός

Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά ο ηγέτης καλείται να πάρει γρήγορες αποφάσεις, αλλάζοντας την πορεία δράσης του. Οι ετήσιοι προϋπολογισμοί και τα τριμηνιαία στοιχεία δεν είναι, πλέον, ικανοποιητικά. Οι προϋπολογισμοί και οι στόχοι πρέπει να επαναπροσδιορίζονται κάθε μήνα και να τροποποιούνται, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις νέες πραγματικότητες.

Άμεση δράση

Οι άνθρωποι αλλάζουν, όταν δεν έχουν άλλη επιλογή. Τότε ο ηγέτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κίνδυνο για να τονίσει την ανάγκη για αλλαγή, με πρώτη του προτεραιότητα την άμεση μείωση οποιανδήποτε ζημιάς στο μέγιστο των δυνατοτήτων του οργανισμού.

Ενίσχυση οργανισμού

Σε καλές εποχές οι σπατάλες και η αναποτελεσματικότητα πιθανό να παραβλέπονται, όσο η εταιρεία είναι κερδοφόρα. Ωστόσο, σήμερα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για σπατάλες χρημάτων. Αυτή είναι μια ευκαιρία για αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδικασιών και εξόδων και  η μετατροπή τους σε πιο συντηρητικές και λιτές.

Η εφαρμογή των πιο πάνω είναι αρκετά δύσκολη και συχνά επώδυνη. Η εκπαίδευση και η καθοδήγηση του ηγέτη για βελτίωση των ικανοτήτων του, θα τον βοηθήσει να οδηγήσει τον οργανισμό στις δύσκολες αυτές ώρες.


Peter Andreou
Managing Director