Listening (Greek)

Ακούμε;;

Ό  Γιάννης συνάντησε την Μαρία μπροστά από την μηχανή του καφέ.  « Τι γίνεται Μαρία», την  ρώτησε « φαίνεσαι πολύ αγχωμένη τελευταία» . Η Μαρία μάζεψε τους ώμους χωρίς να μιλήσει αλλά ο Γιάννης επέμενε να μάθει τι την απασχολούσε.

«Kάνω την δουλειά δυο ατόμων, είναι πολύς ο φόρτος μου Γιάννη, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να παραμείνω στην ομάδα σου. Περιμένεις πολλά από εμένα…»

«Τι»; Ο Γιάννης διέκοψε «Μαρία, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο έργο. Αντί να με ευχαριστείς που σου έδωσα την ευκαιρία συμπεριλαμβάνοντας σε  στην ομάδα, παραπονιέσαι. Αν θα συνεχίσεις να έχεις αυτή την στάση, ξέχασε το, μπορείς να φύγεις από την ομάδα» 

Και έτσι απλά , Ο Γιάννης έχασε ένα ικανότατο μέλος της ομάδας του. Οι δικοί του στόχοι δεν τον άφησαν να την ακούσει πραγματικά και φυσικά να βρει λύση στο πρόβλημα.

Αν βάλουμε για λίγο στην άκρη τις έγνοιες μας και να επικεντρωθούμε στο να ακούσουμε πραγματικά τους ανθρώπους, τότε πιθανότατα θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε!

Αλήν Ανδρέου
Διευθύντρια Προγραμμάτων