Reduce time-stealing co-workers (Greek)

Συνάδελφοι - Χρόνο-κλέφτες : Μειώστε τις επισκέψεις που κλέβουν τον χρόνο σας!

« Είναι αδύνατο να εργαστώ με όλους αυτούς που μπαινοβγαίνουν στο γραφείο μου», «Κατάντησα κάνω όλες τις άλλες δουλειές εκτός από την δική μου», «το γραφείο μου έγινε κέντρο διερχομένων». Πόσο συχνά παραπονιέστε ότι οι επισκέψεις σας  κλέβουν τον χρόνο;  Μήπως γίνεστε εσείς κλέφτης του χρόνου των άλλων;  
Συχνά οι συνάδελφοι αποτελούν την μεγαλύτερη παρεμβολή των εργαζομένων. Είτε  σταματούν στο γραφείο σας για κουβεντούλα , ζητούν την βοήθεια σας ή θέλουν να σας αναθέσουν εργασίες, αυτό σας διακόπτει, σταματά  την συγκέντρωση σας και πάντα μετά από κάθε παρεμβολή, ο εγκέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον επτά λεπτά για να ανακτήσει την συγκέντρωση του.
Οι επισκέψεις από τους συναδέλφους ή τον διευθυντή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας σας.  Έρευνες έδειξαν ότι με τον αποτελεσματικό  χειρισμό των  παρεμβολών σας, μπορείτε να κερδίσετε μέχρι και μιαν ώρα καθημερινά. Πως όμως μπορείτε να χειριστείτε αποτελεσματικά τους συναδέλφους - «κλέφτες »του χρόνου σας;

Κοινωνικές Επισκέψεις: Εάν η επίσκεψη γίνεται για κουβεντούλα, μπορείτε να «απομακρύνετε» τους επισκέπτες με έναν ευγενικό τρόπο.
  • Σηκωθείτε για να χαιρετήσετε τον επισκέπτη σας και  αποφύγετε να καθίσετε. Έτσι ο επισκέπτης  όχι μόνο δεν θα καθίσει  αλλά θα αποχωρίσει σύντομα.
  • Με ευγένεια πείτε στον συνάδελφο ότι εκείνη την στιγμή έχετε πολλή δουλειά και ότι θα μπορούσατε να μιλήσετε αργότερα όταν θα έχετε ολοκληρώσει την εργασία σας.
Επισκέψεις για εργασία: Εδώ τα πράγματα απαιτούν διαφορετικό χειρισμό.
  • Εάν «πνίγεστε» , πείτε στο άτομο είτε να επανέλθει αργότερα ή εισηγηθείτε να το συζητήσετε αργότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράσεις όπως « εργάζομαι πάνω σε κάτι τώρα και δεν θα μπορέσω να σου δώσω την απαραίτητη σημασία» ή « είμαι στο μέσω μιας εργασίας, κάνε μου ένα email »
  • Σε περίπτωση που κάτι είναι επείγον, αναφέρετε πόσο χρόνο έχετε και προσπαθήστε να περιορίσετε το άτομο σε  αυτό το χρόνο για παράδειγμα, «έχω 5 λεπτά, πες μου». Αν δείτε ότι το άτομο μακρηγορεί, ζητήστε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την εικόνα.
 
 Πολλές φορές μια κλειστή πόρτα αποθαρρύνει τους επισκέπτες από το να διακόψουν. Αυτό όμως είναι καλό να γίνεται μόνον όταν είναι εντελώς απαραίτητο και  να μην είναι συνήθεια. Έτσι, οι άλλοι θα σκεφτούν δεύτερη φορά πριν να σας ενοχλήσουν. Όπου είναι εφικτό, τοποθετήσετε έξω από την πόρτα σας μια ευγενική καρτέλα «Μην ενοχλείτε, σοβαρή εργασία» ή ακόμα « πίσω από αυτή την πόρτα είναι κάποιος που δουλεύει σε μια δύσκολη εργασία. Αν θέλετε να βοηθήσετε, είστε ευπρόσδεκτοι» Πόσοι νομίζετε θα μπουν για να σας βοηθήσουν ;

Μαρίνα Ξενοφώντος Μιχάηλου
Διευθύντρια  Προγραμμάτων