The end of motivation...no pay rise this year (Greek)

Κίνητρα τέλος. Δεν υπάρχει αύξηση μισθού φέτος! 

Μπορεί να νιώθετε ότι πιέζεστε από παντού. Οι απαιτήσεις της σημερινής κατάστασης από τη μια και το να κρατήσετε την επιχείρηση σας σε καλά επίπεδα από την άλλη. Όλα αυτά όμως απαιτούν θυσίες από ιδιοκτήτες, διευθυντές και το υπόλοιπο προσωπικό. Τι χρειάζεται αλήθεια ο άνθρωπος σήμερα για να αποδώσει; Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι αύξηση μισθού! Μήπως αναρωτιέστε σε ποιόν αιώνα ζω; Αν ήρθα από κάποια άλλη εποχή μήπως; Όχι! Ζω στην πραγματικότητα του 2012 και θα σας εισηγηθώ κάποιους τρόπους να βοηθήσετε το προσωπικό σας εκτός από τους χρηματικούς.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να διατηρήσετε το προσωπικό σας, αλλά και να συνεχίσετε να προσελκύετε ταλαντούχα άτομα στην επιχείρησή σας;

Ίσως εκπλαγείτε, αλλά η απάντηση δεν είναι πάντα «αυξήστε τους μισθούς τους». Σίγουρα, οι χρηματικές απολαβές αποτελούν κυρίαρχο παράγοντα ικανοποίησης των υπαλλήλων, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός. Ένα θετικό και εποικοδομητικό περιβάλλον εργασίας είναι πολύ σημαντικό επίσης. Το προσωπικό σας θέλει να αισθάνεται ασφάλεια, αξιοπρέπεια και καταξίωση. Ρωτήστε τους εαυτούς σας. Έτσι αισθάνεται το προσωπικό μας σήμερα; Αν όχι τότε αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να το νιώσουν.

«Πιάνεις περισσότερες μέλισσες με το μέλι παρά με το ξίδι».
Αυτή η παλιά ρήση είναι αληθινή. Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο επιβραβεύοντας τις υψηλές επιδόσεις των υπαλλήλων σας και θα διαπιστώσετε ότι θα μειωθεί ο χρόνος που θα χρειαστεί να διαθέσετε για να διορθώσετε τις χαμηλές επιδόσεις.
Η εποικοδομητική επιβράβευση φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από την αρνητική κριτική και «τιμωρία», γεγονός που ισχύει ακόμα περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα. Ο έπαινος των θετικών πράξεων αποδίδει περισσότερο και θα οδηγήσει τους υπαλλήλους σας σε βελτιωμένες επιδόσεις.

Γιορτάστε τις μοναδικές στιγμές! Αφορμές για να αναβαθμίσετε το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας σας υπάρχουν πολλές. Μην αφήσετε να περάσουν τα γενέθλια ή η επέτειος κάποιου υπαλλήλου χωρίς να αξιοποιήσετε το γεγονός. Αφιερώστε χρόνο και προσοχή στους υπαλλήλους που γιορτάζουν κάποιο προσωπικό ή εταιρικό γεγονός.
Μία απλή τούρτα γενεθλίων θα βοηθήσει τον υπάλληλό σας να αισθανθεί ως μέλος κάποιας οικογένειας και όχι ως ένας ακόμη εργαζόμενος. Μια πράξη αναγνώρισης είναι και η αποστολή ευχετήριας κάρτας ή ευχετήριου e-mail.
Την ημέρα της επετείου ενός υπαλλήλου στην εταιρεία, αναρτήστε μία ανακοίνωση στον αντίστοιχο πίνακα του γραφείου, ή παραχωρήστε του μία κονκάρδα ή ένα διακριτικό σήμα που θα υποδηλώνει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εταιρεία σας.

Προσδιορίστε τους στόχους σας. Για κάθε επιβράβευση υπαλλήλου θα πρέπει να οριοθετήσετε κάποια όρια επίδοσης, τα οποία θα πρέπει κανείς να επιτύχει προκειμένου να λάβει την αναγνώριση. Ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να γνωρίζουν τι πρέπει να επιτύχουν. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τους βοηθήσετε να αποδώσουν καλύτερα. Σε μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών, η μέτρηση της απόδοσης μπορεί να συνδέεται με μία μέρα χωρίς ούτε μία λανθασμένη παραγγελία, ή μια μέρα με πολύ θετικά σχόλια από τους πελάτες. Μην ξεχνάτε ότι η αναγνώριση του επιτεύγματος είναι εξίσου σημαντική έστω και αν δεν είναι χρηματική.
Προγράμματα επιβράβευσης υπάρχουν πολλά και η κάθε εταιρία μπορεί να τα προσαρμόσει αναλόγως. Το να σταματούμε την επιβράβευση μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να δώσουμε αύξηση αυτό δεν αποτελεί λύση στις μέρες μας. Θυμηθείτε ότι μέσα στα πολλά που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας επιχείρησης είναι το Ανθρώπινο Δυναμικό της. 

Ασπασία Σιμιλλίδου Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων
PeopleAchieve