The return to work after the summer holidays (Greek)

Ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές.

Όλοι τρέμουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Είτε καθίσαμε μια εβδομάδα είτε δύο ή για κάποιους τυχερούς, ολόκληρο τον Αύγουστο, το αίσθημα παραμένει το ίδιο. Βαριεστιμάρα, κατάθλιψη και φράσεις όπως: «Δεν θέλω να έρθει η Δευτέρα», «Θέλω κι άλλες διακοπές», «Ουφ, πόσο γρήγορα περάσανε οι διακοπές».
Δυστυχώς όμως αργά ή γρήγορα όλοι πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα της καθημερινότητας και της ρουτίνας. Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο, όταν ο καιρός έξω συνεχίζει να κάνει ψηλές θερμοκρασίας, που μόνο δουλειά δεν σε εμπνέουν να σκεφτείς.

Μερικοί τρόποι για να επανέλθετε στην ρουτίνα είναι:
  • Φύγετε από τις διακοπές σας δύο μέρες πριν να αρχίσετε δουλειά για να μπορέσετε να μπείτε στο ρυθμό του σπιτιού πρώτα.
  • Αρχίστε μια-δυο μέρες πριν να κοιμάστε γρήγορα τα βράδια για να είναι πιο εύκολο το πρωινό ξύπνημα την πρώτη ημέρα εργασίας.
  • Την ημέρα πριν να επιστρέψετε στη δουλειά σας, ελέγξετε τα εισερχόμενα e-mails σας, για να πάτε προετοιμασμένοι την επόμενη μέρα και να μην σας προκύψουν οποιεσδήποτε εκπλήξεις όταν ανοίξετε τον υπολογιστή σας.
  • Το προηγούμενο βράδυ ετοιμάστε ότι χρειάζεστε για τη δουλειά. Βρέστε τα ρούχα που θα φορέσετε, ετοιμάστε τη κούπα για τον καφέ σας, βάλτε τη τσάντα με τον φορητό σας υπολογιστή κοντά στην εξώπορτα. Έτσι, δεν θα αγχωθείτε αν δυσκολευτείτε να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί , αλλά ούτε και θα ξεχάσετε τίποτα.
  • Φθάνοντας στην δουλειά την πρώτη μέρα, κάντε τον καφέ σας μιλήστε λίγο με τους συναδέλφους σας και μετά αρχίστε δουλειά. Μην αρχίσετε απότομα να εργάζεστε σε ψηλούς ρυθμούς ,γιατί μέχρι το μεσημέρι θα αντέξετε. Μην ξεχνάτε ότι το σώμα σας έχει πλέον συνηθίσει να χαλαρώνει, και μέχρι να μπορέσει να εργάζεται με την ένταση που δούλευε προηγουμένως θα πάρει κάποιες μέρες.
  • Όταν νιώσετε την ανάγκη κάντε διαλείμματα. Έστω και για ένα-δυο λεπτά για να μπορείτε να συγκεντρώνεστε.
  • Αποφύγετε τις σκέψεις του τύπου «Την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι ώρα ήμουνα ξαπλωμένη στη παραλία», δεν βοηθάτε τον εαυτό σας.
Κάθε μέρα θα γίνεται πιο εύκολη η προσαρμογή και  πριν να το καταλάβετε θα επανέλθετε στην ρουτίνα σας.

Και να θυμόμαστε πάντα ότι αν ήταν πάντα διακοπές, τότε δεν θα ήταν διακοπές, αλλά κι αυτές θα ήταν απλά μια ρουτίνα.  Έτσι πρέπει να εκτιμούμε τις διακοπές για όσο πάνε και να φυλάμε την όρεξη μας για το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης με την σημερινή οικονομική κατάσταση πρέπει να χαιρόμαστε που έχουμε δουλειά στην οποία θα επιστρέψουμε μετά τις διακοπές.

Bianca Allery
Διευθύντρια Πελατειακών Σχέσεων