When did you last have a check-up? (Greek)

Πότε κάνατε τελευταία check-up;

Θα αναρωτιέστε αν διαβάζεται κάποια σελίδα ιατρικού περιεχομένου μόνο και μόνο από τον τίτλο. Όχι, δεν είστε σε λάθος σελίδα. Ναι, χρειάζεται και η επιχείρηση σας ένα προληπτικό ‘έλεγχο υγείας’. Πώς και πότε πρέπει να γίνεται αυτό; Δείτε πιο κάτω.
Πολλές επιχειρήσεις ζουν σήμερα περιόδους αγωνίας, αναζήτησης νέων ιδεών και μπαίνουν όπως λέμε μέσα στη ζώνη πανικού. Μετά από τα τελευταία γεγονότα που πλήττουν διάφορους τομείς της οικονομίας της χώρας μας όλες οι επιχειρήσεις έχουν τα δικά τους δεδομένα να αντιμετωπίσουν. Όπως ακριβώς μπορεί να γίνει στον άνθρωπο αν του παρουσιαστεί κάτι απρόοπτο στην υγεία του. Μήπως όμως πριν μπούμε στη ζώνη πανικού και πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις θα έπρεπε να πάρουμε ένα μάθημα μέσα από όλα αυτά; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να το προλάβουμε με ένα απλό και συχνό ‘έλεγχο’;

Πότε και πώς;

Όπως μας συστήνει ο γιατρός να κάνουμε ένα έλεγχο για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις στην αρχή τους έτσι κι εσείς. Προσπαθήστε να προλαμβάνετε κάποιες καταστάσεις στην αρχή τους. Το πότε θα το κρίνετε εσείς και έχει να κάνει με τον τομέα στον οποίο βρίσκεστε. Ξεκινήστε από ένα εσωτερικό έλεγχο όπου θα δείτε την ικανοποίηση των υπαλλήλων σας και τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Συζητήσεις για την ανάπτυξη τους θα πρέπει να γίνονται συχνά καθώς επίσης και επίλυση μικρών προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζουν πριν αυτές γίνουν μεγαλύτερες και επηρεάσουν την αποδοτικότητα τους. Ειδικά αν βρίσκεστε στον τομέα της παροχής υπηρεσιών θα έχετε σίγουρα συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητα της ανάπτυξης των υπαλλήλων σας αλλά και της ικανοποίησης τους. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να γίνει κάλλιστα από εσάς τους ίδιους αν και κάποιες φορές το να παρέμβει κάποιος  τρίτος θα μπορούσε να βγάλει προς τα έξω πράγματα τα οποία εσείς που βρίσκεστε μέσα στην επιχείρηση δύσκολα θα δείτε. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες πολλές φορές μπορεί να σας δώσουν απαντήσεις που εσείς αδυνατούσατε να βρείτε λόγω της θέσης σας.
Μια συχνή ανασκόπηση στα οικονομικά της εταιρίας ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε καλά θα μπορούσε να σας βγάλει από πολλά αδιέξοδα στο μέλλον. Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να γίνει οικονομία σε κάποια πράγματα ή να δουλέψετε πιο αποτελεσματικά; Σίγουρα όχι όταν βρίσκεστε κάτω από τον πανικό που προκαλεί μια κρίση γιατί τότε γίνονται πολλά και μοιραία λάθη. Η εσωτερική αυτή κουλτούρα του ‘προσέχω για να έχω’ θα πρέπει να αναπτυχθεί από πιο πριν.
Πάμε προς τα έξω τώρα. Πολλές εταιρίες όταν αρχίσουν να χάνουν πελάτες ή να βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά κάθονται και το ψάχνουν. Εκείνη την περίοδο όμως που υπάρχει το πρόβλημα μπορεί να γίνουν και λανθασμένοι χειρισμοί. Ψάχνετε για την ικανοποίηση των πελατών σας πριν ξεκινήσετε να χάνετε ή να έχετε δυσαρεστημένους πελάτες.

Μπορώ να το προλάβω;

 Σίγουρα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν πράγματα τα οποία συμβαίνουν χωρίς να το περιμένουμε και μας ανατρέπουν κάποια γεγονότα. Ας κάνουμε όμως όση περισσότερη πρόληψη μπορούμε αφού αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ασπασία Σιμιλλίδου - Θεοδοσίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων