For Leaders: The best five ways to disengage your team

Για Ηγέτες: Οι πέντε καλύτεροι τρόποι να απομακρύνεις την ομάδα σου!

«Δεν καταλαβαίνουν ότι καιγόμαστε», «Χάθηκε ο σεβασμός», «εγώ μένω και δουλεύω και αυτοί εξαφανίζονται», «δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες μου και τα άγχη μου», «μόνος μου τα λέω, μόνος μου τα ακούω». Πολλά λέγονται και ακούγονται σχετικά με το «κακούς, αγνώμονες και αδιάφορους » υφιστάμενους μας , οι οποίοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι εμείς είμαστε οι διευθυντές και αυτοί το προσωπικό μας. Φταίει το ότι είμαστε χαλαροί , τους δώσαμε «σχοινί», τους δώσαμε να καταλάβουν ότι  είμαστε όλοι « ίσοι και όμοιοι» και μας πήραν  τον αέρα. Άρα, η μόνη διέξοδος είναι να επιστρέψουμε στο παλιό καλό διευθυντικό στυλ  όπου οι άνθρωποι έρχονται δουλειά μόνον για να εργάζονται . Πως θα το επιτύχετε αυτό; Τα ακόλουθα πέντε βήματα θα σας βοηθήσουν να επανακτήσετε την «χαμένη σας δύναμη», και να διευθύνετε για απόδοση και αποτελεσματικότητα.

-    Δείτε μόνο το αρνητικό στους ανθρώπους και τις ικανότητες τους. Οι υφιστάμενοι σας δεν είναι και τόσο ικανοί. Δεν μπορούν να δουλέψουν και να αποδώσουν όπως εσάς  διότι αν το έκαναν, θα είχαν την δική σας θέση. Κάθε φορά που κάνουν ένα λάθος να τους το υποδεικνύετε και να τους κάνετε το μάθημα τους. Και αν το κάνετε στην παρουσία όλης της ομάδας , ακόμα καλύτερα, διότι θα τους προσβάλετε και δεν θα το ξανακάνουν. Το «κανάκεμα» και οι κολακείες για κάτι που έκαναν είναι αχρείαστα.
-    Για όλα φταίνε αυτοί. Για την διάθεση σας, ευθύνονται αυτοί. Εσείς μια χαρά ήρθατε στο γραφείο, με όλη την θετική ενέργεια σας. Μόλις τους είδατε όλα άλλαξαν. Σας μαύρισαν την ημέρα. Ο ένας είναι άρρωστος, ο άλλος θέλει να φύγει πιο νωρίς, ο άλλος δεν προλαβαίνει  και η γραμματέας σας δεν τελείωσε την αναφορά διότι τάχα δεν της  δώσατε προθεσμία. Πώς να μείνει  διάθεση μετά από αυτά; Κόψετε την ελαστικότητα, διότι μόλις δώσετε στον ένα, θέλουν όλοι.
-    Δεν είναι ανάγκη να σας συμπαθούν.  Δεν γίνεστε καθόλου παρανοϊκός όταν λέτε ότι τους είστε αντιπαθής, μισητός καλύτερα. Σταματούν να μιλούν όταν  μπαίνετε στο δωμάτιο, κατεβάζουν τα μούτρα τους όταν γευματίσετε μαζί τους. Άρα, κλείστε την πόρτα σας,  τρώτε στο γραφείο σας ή μόνο με τους υπόλοιπους διευθυντές και  τα αστεία είναι περιττά, χρονοβόρα και καθόλου σημαντικά.
-    Η πολλή ευγένεια παρεξηγείται. Δεν είναι ανάγκη να ρωτάτε πως είναι, αν το παιδί τους ανέρρωσε από την επέμβαση, και τα λοιπά. Ούτε τα πολλά χαμόγελα και το πολύ «σε παρακαλώ και ευχαριστώ» χρειάζονται. Πληρώνονται  για να παράγουν, δεν θα τους παρακαλάμε κιόλας!
-    Δεν είμαστε εδώ να κάνουμε φίλους. Εδώ είναι δουλειά και όχι χώρος αναψυχής ή χώρος εξευρέσεως φίλων. Ο κάθε ένας για τον εαυτό του και άμα δει κάποιον συνάδελφο να παραπαίει, οφείλει να σας ενημερώσει. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ενθαρρύνετε εάν θέλετε να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην ομάδα σας.

Τα πιο πάνω αποτελούν σίγουρους τρόπους στο να απομακρύνετε τους ανθρώπους σας, να τους κάνετε να χάσουν το κίνητρο, τον ενθουσιασμό τους για δουλειά. Ακολουθώντας τα σίγουρα θα  παράγουν το μίνιμουμ δηλαδή όσο χρειάζεται για να μην χάσουν την δουλειά τους. Αν αυτό που θέλετε είναι ανθρώπους - ρομπότ , τα πιο πάνω αποτελούν την επιτυχημένη συνταγή επιτυχίας. Αν πάλι θέλετε κάτι διαφορετικό από τους ανθρώπους σας, κάντε ακριβώς τα αντίθετα και  θα φέρετε τους ανθρώπους σας πιο κοντά.  Αλλά κάντε τα ΜΟΝΟΝ αν τα εννοείτε .

Μια έρευνα που έγινε στην Αγγλία πρόσφατα έδειξε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να παράγουν το μάξιμουμ των ικανοτήτων τους. Ο μόνος λόγος που δεν το κάνουν , είναι ο άνθρωπος για τον όποιον δουλεύουν , ο ηγέτης τους! Εσείς τι θέλετε από τους ανθρώπους σας;

Μαρίνα Ξενοφώντος Μιχάηλου
Διευθύντρια Προγραμμάτων